Meguiar´sin historiaa

Meguiar's® juhlii yli 110-vuotista taivaltaan maailman lentokoneiden, junien ja autojen kiillottajana 

Halu olla “pintojen hoidon asiantuntija“ on edelleen kova

Yli sata vuotta sitten yrityksen perustajan Frank Meguiar Jr:n autotallissa vaatimattomana huonekalukiillokelaboratoriona ja -tehtaana aloittanut yritys on laajentunut maailmanlaajuiseksi autonhoitoalan tuotemerkiksi. 110-vuotispäiviään vuonna 2011 viettäneestä Meguiar's® Inc:sta on tullut eräs maailman johtavista pintojenhoitotuotteita valmistavista yrityksistä, jonka ohjelmassa on erikoistuotteita lähes kaikille mahdollisille pinnoille. 

Se, mikä on erottanut Meguiar'sin muista, on  synnynnäinen intohimo tekemäämme työtä kohtaan; se toimii käyttövoimana, joka ajaa meitä eteenpäin ja ilahduttaa joka päivä. Mielestämme yrityksemme on paljon muutakin kuin liiketoimintaa tai mahdollisuus tehdä rahaa; Meguiar’s-tuotteilla voimme tarjota todellisille autoharrastajille mahdollisuuden olla ylpeitä ajoneuvoistaan ja rakkaasta autoharrastuksestaan.

Frank Meguiar ei vuonna 1901 todennäköisesti osannut villeimmissä unissaankaan aavistaa, mihin hänen 1901 valmistettu ensimmäinen huonekalukiillokepullonsa reilussa 110 vuodessa johtaisi. Aloittaessaan toimintaansa Meguiar valmisti kerralla yhden pullollisen kiilloketta  käsivatkainta käyttäen. Hän pystyi valmistamaan iltaisin tarpeeksi tuotteita seuraavan päivän tilauksia varten, ja näin maksamaan perheen ruokaostokset.

Ensimmäisten hevosettomien vaunujen ilmestyminen kiinnitti Frank Meguiarin huomion autoihin. Ne oli valmistettu puusta, ja pinnat oli viimeistelty samalla tavalla kuin huonekalut. Helppo suunnanmuutos käänsi yrityksen päähuomion nykyiseen autovahavalmistukseen.

Ensimmäisestä valmistamastaan huonekalukiillokepullosta alkaen Frank Meguiar oli vakaasti päättänyt, että hän ei koskaan myisi tuotetta ennen kuin oli varma, että se oli lajissaan markkinoiden paras. Yritys on tähän päivään asti noudattanut tuota päätöstä, ja saanut sen seurauksena miljoonia innokkaita käyttäjiä ympäri maailmaa.

Frank Meguiar Jr:n kuoltua 1950, hänen kolme poikaansa, jotka olivat hänen liikekumppaneitaan, veivät yrityksen aivan uudelle tasolle. Vanhin pojista, Maurice, oli myyntipäällikkö. Seuraava oli Malcolm, joka jakoi isänsä kiinnostuksen yrityksen tuotteiden kehittämiseen.  Suurin osa yrityksen tarjoamista tuotteista, joista osa on edelleen ohjelmassa, on hänen kehittämiään, mm. Meguiar's Cleaner Wax, joka on edelleen yksi Amerikan eniten myydyistä nestemäisistä autovahoista. Nuorin veljeksistä, Kenneth, vastasi tuotannosta. Hyvän liikekumppanuuden ja kovan työn ansiosta yritys kukoisti toisen sukupolven ohjauksessa.

Alkuaikoina ammattikäyttöön tarkoitettuja Meguiar's Mirror Glaze -kiillotusaineita ja -vahoja käyttivät autovalmistajat, autokauppiaat, maalaamot ja fiksaamot.  Useimmat custom-maalarit kiillottivat asiakkaidensa autot Meguiar’s-tuotteilla, joten suurin osa näyttelyissä olevista autoista hohti näillä ammattikäyttöön tarkoitetuilla tuotteilla käsiteltyinä. Kun autonäyttelyistä tuli 60-luvulla yleisiä, kävijät huomasivat, että Meguiar’s-tuotteilla sai aikaan loistavan, peilikirkkaan kiillon.

Yhä useammat alkoivat vaatia jälleenmyyjiä varastoimaan Meguiar's Mirror Glaze -tuotteita. Näiden innokkaiden ihailijoiden painostuksesta perhe esitteli virallisesti kuluttajakäyttöön tarkoitetut autonhoitotuotteet vuonna 1973 silloisen Meguiar's Inc:n toimitusjohtajan, Malcolm Meguiarin pojan Barry Meguiarin johdolla. Meguiar’s-tuotevalikoimasta löytyy edelleenkin kuluttajille tarkoitettuja autonhoitoratkaisuja niin harrastajille kuin tee-se-itse-miehille.

Alusta alkaen Meguiar’s on ollut aktiivisesti mukana keräilyautoharrastuksessa.  Barry Meguiar kertoo, ”Olemme automiehiä, jotka sattuvat toimimaan autovahabusineksessa.  Huippuhetkemme on silloin, kun kaksi intohimoamme kohtaavat riemuitsevissa näyttelyn parhaan auton tittelin voittajissa, jotka yleensä käyttävät meidän tuotteitamme.”

Meguiar’s sponsoroi ja toimittaa vuosittain henkilökunnan yli sataan ympäri maailmaa pidettävään autonäyttelyyn, joissa esitellään kaikenlaisia keräilyautoja hot rodeista ja muskeliautoista eksoottisiin urheiluautoihin ja vintage-klassikoihin.