Usein kysyttyä

Mikä on paras vahanne?

Jokaisella on oma mielipiteensä parhaasta vahasta. Mikä on mielestäsi tärkeintä? Nopeus? Silloin paras valinta on Ultimate Quik Wax® nopeaan vahaukseen. Pitkäkestoinen synteettinen suojaus ja ylivoimainen veden hylkivyys? Ultimate Wax on silloin “paras”. Haluatko mieluummin luonnollista carnaubavahaa? Siinä tapauksessa valintasi on Gold Class™ Carnauba Plus -vaha. Edullinen/yksinkertainen/nopea? Silloin valintasi on hyväksi havaittu, todellinen all-in-one-tuote, klassinen Cleaner Wax -vaha. Valinta nestemäisen ja kiinteän vahan välillä on lähinnä mieltymyskysymys, sillä kummatkin antavat pitkäkestoisen suojan ja kiillon.

Mikä on paras tuote uuteen autoon?

Kaikki Meguiar´s-tuotteet ovat turvallisia käyttää uusissa autoissa, mutta jokainen uusi auto on yksilöllinen maalipinnan kunnon suhteen. Ottamalla huomioon muutaman rutiinitoimenpiteen, saat autosi pysymään näyttelykuntoisena pitkään. Kuten Barry Meguiar sanoo, “säännöllinen autonhoito on HELPPOA autonhoitoa!” Noudata 5:n askeleen ohjetta käyttäen juuri siihen tarkoitukseen suunniteltuja tuotteita. Pese auto viikoittain käyttämällä pesukinnasta ja laadukasta pesuainetta. Vahaa autosi korkealaatuisella vahalla 3 - 4 kertaa vuodessa. Huolla ulkopintaa pesujen välillä käyttämällä suihkutettavaa Quik Detailer® -pikapuhdistusainetta poistaaksesi pienet epäpuhtaudet ja pölyn. Puhdista maalipinta tarvittaessa savella. Suojaa sisä- ja ulkopintojen muovi-/kumiosat niihin tarkoitetuilla suoja-aineilla.

Mitä eroa on kiillotusaineella ja vahalla?

Meguiar’sin kiillotusaine, kuten Ultimate Polish, on sekoitus öljyjä, jotka maali imee itseensä, kuten ihmisen iho imee kosteusvoidetta. Kiillotusöljyt saavat aikaan syvän wet-look -kiillon, mutta eivät suojaa. Kiilto voidaan varmistaa ja maalia suojata käyttämällä esim. Ultimate Liquid Wax -vahaa. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää joko Gold Class tai NXT Generation Tech Wax -vahaa, joissa yhdistyvät kiillotusaineen ja vahan ominaisuudet.

Paljonko tuotetta annostellaan?

Käytettäessä puhdistus- tai kiillotusainetta tai vahaa, on hyvä kuvitella kosteusvoiteen laittamista omalle iholle. Kuten käsivoidetta näitäkin tuotteita laitetaan vain sen verran kuin pinta kerralla imee. Ylimääräinen osa kuivuu ylijäämäksi ja on tuotteen hukkaan heittämistä. Useimpien käyttäjien mukaan Meguiar’s-tuotteet ovat paljon riittoisampia kuin heidän aikaisemmin käyttämänsä tuotteet. Käyttämällä Meguiarsin vahanlevityssieniä vältyt yliannostamiselta.

Sopivatko pöly- ja puhdistusliinat ylijäämien poistamiseen/ kiillottamiseen?

Kaikkien Meguiar’s-tuotteiden osalta suositellaan ylijäämien poistamiseen 100 % froteeliinoja tai vielä mieluummin mikrokuituisia liinoja. Ne ovat imukykyisempiä kuin kangas ja raidattoman lopputuloksen saa niillä aikaan nopeammin. Frotee- tai mikrokuituliinalla on pienempi riski naarmuttaa pintaa siinä mahdollisesti olevien roskien kanssa.

Mitä on hiomasavi?

Savi on nopea ja helppo tapa poistaa lika, joka on tarttunut maalipintaan ja joka ei lähde pois pelkällä pesulla. Meguiar’s suosittelee, että otat noin puolet savipalasta ja muokkaat sitä käsissäsi kunnes se on pehmeää. Muotoile savesta 5 cm kiekko, ruiskuta Quick Detaileria puhtaalle, kuivalle maalipinnalle ja liu’uta savea liukkaalla pinnalla sormenpäillä painaen. Savi poistaa kiinni juuttuneen lian ja lopputuloksena on lasinsileä pinta.

Mikä ero on Ultimate Quik Detailer®- ja Quik Detailer® -tuotteiden välillä? Entä Ultimate Quik Wax®- ja Quik Wax® -tuotteissa?

Molemmat “Ultimate”-tuotteet sisältävät samoja perusaineita kuin Quik Detailer® ja Quik Wax®. Ultimate-tuotteissa on lisänä Meguiar´s Hydrophobic Polymer -teknologiaa, joka parantaa veden hylkivyyttä, värin syvyyttä ja pinnan liukkautta

Mitä hyötyä on pesukintaan käyttämisestä?

Pesu aiheuttaa suurimman osan maalipintaan tulevista pyörteistä. Tämä johtuu siitä, että pienet likahiukkaset jäävät sienen ja maalipinnan väliin. Huuhtelemalla auto ennen pesua, ja käyttämällä paksunukkaista pesukinnasta, nämä likahiukkaset uppoavat nukkaan ja aiheuttavat paljon vähemmän vaurioita maalipinnalle.

Miten poistan pienet naarmut ja pyörteet maalipinnasta?

Menetelmät riippuvat paljon siitä, miten syviä naarmut ovat. Jos voit tuntea naarmun kynnelläsi, se on niinsyvä, että pinta saattaa vaatia uudelleenmaalausta/-lakkausta. Pienempiin naarmuihin on eri vaihtoehtoja (huomioithan, että kaikkia näitä tuotteita voi turvallisesti käyttää kaikille lakkapinnoille): Ultimate Polish on oikea ratkaisu hyvin heikoille naarmuille, jotka näkyvät lähinnä vain valon heijastuessa. Se voidaan levittää joko käsin tai koneellisesti (esim. Meguiar´s Dual Action Polisher -epäkeskokiillotuskoneella). Syvemmillenaarmuille, hapettumille tai yksinkertaisesti mattaantuneelle pinnalle suositellaan Ultimate Compound -hioma-ainetta. Myös tätä voi levittää joko käsin tai koneella. Jos taas kyseessä on pienehkö alue tai yksittäisiä naarmuja (esim. ovenkahvan ympäristö, johon yleensä tulee naarmuja kynsistä ja avaimista), paras tuote on ScratchX™ 2.0, joka levitetään ja kiillotetaan käsin.

Miten saan harmaantuneet valoumpiot kirkkaiksi?

Kirkasmuoviset ajovaloumpiot harmaantuvat ajan myötä UV säteilyn ja pesuaineiden vaikutuksesta. Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten Meguiar´s One Step Headlight Restoration Kit. Mikäli muovissa on myös naarmuja, paras valinta niiden poistamiseksi ja kiillottamiseksi on Meguiar´s Heavy Duty Headlight Restoration Kit. Puhdistuksen jälkeen suositellaan käytettäväksi Headlight Protectant –vahaa suojaamaan kirkasta lyhtyä UV säteiltä.